KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Ramowy rozkład dnia

RAMOWY ROZKŁAD DNIA

DLA 3 LATKÓW 2019/2020

od 25.03.2020 – 10.04.2020

9.00  -  9.20  Zabawy ogólnorozwojowe rozwijając aktywność: fizyczną, emocjonalną,

                      społeczną i poznawczą.

9.20 – 9.35    Realizacja zadań edukacyjnych realizowane wg wybranego programu

                      wychowania przedszkolnego

9.35 – 10.00  Ćwiczenia rozwijające zainteresowania dzieci i wspierające realizację podstawy

                      programowej wychowania przedszkolnego (plastyczne, muzyczne, ruchowe,

                      matematyczne itp.)

10.00 – 10.30  Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci.

 

RAMOWY ROZKŁAD DNIA

DLA 4,5,6 LATKÓW 2019/2020

od 25.03.2020 – 10.04.2020

9.00  -  9.20  Zabawy ogólnorozwojowe rozwijając aktywność: fizyczną, emocjonalną,

                      społeczną i poznawczą.

9.20 – 9.50    Realizacja zadań edukacyjnych realizowane wg wybranego programu

                      wychowania przedszkolnego

9.50 – 10.15  Ćwiczenia rozwijające zainteresowania dzieci i wspierające realizację podstawy

                      programowej wychowania przedszkolnego (plastyczne, muzyczne, ruchowe

                      matematyczne itp.)

10.00 – 10.45  Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci.


RAMOWY ROZKŁAD DNIA

DLA 3 LATKÓW

6.00  – 8.00  Schodzenie się dzieci do przedszkola - zajęcia opiekuńcze.

                     Zabawy dowolne służące  realizacji pomysłów dzieci.

8.00  – 8.30  Zabawy integrujące grupę.

                     Ćwiczenia ogólnorozwojowe (np. rozwijające percepcję wzrokową

                     i słuchową, grafomotorykę).

                     Indywidualna pomoc wspomagająca rozwój dziecka.

                     Rozmowy kierowane na tematy zgodne z zainteresowaniami 

                     dzieci. Zabawy ruchowe. Ćwiczenia poranne.

8.30  – 9.00  Czynności higieniczno- samoobsługowe. Śniadanie.

9.00  -  9.45  Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą.

                     (realizowane wg wybranego programu wychowania

                     przedszkolnego)

9.45 – 11.15  Spacery, zabawy dowolne na świeżym powietrzu lub w sali.

                      Ćwiczenia gimnastyczne.

11.15– 11.30 Przygotowanie do obiadu.

11.3012.00  Obiad. Czynności higieniczno- samoobsługowe.

12.00–13.30   Leżakowanie. Poobiedni relaks.

13.30–14.00  Przygotowanie do podwieczorku. Podwieczorek.

14.00–15.00  Zajęcia rozwijające zainteresowania dzieci i wspierajace realizację podstawy programowej wychowania

                      przedszkolnego. Zabawy samodzielne.

15.00–16.00  Ćwiczenia indywidualne z dziećmi, dostosowane do ich

                      możliwości. Słuchanie opowiadań nauczyciela na podstawie  

                      literatury dziecięcej (ewentualnie czytanie fragmentów książek).       

                      Zabawy dowolne według zainteresowań dzieci.

16.00–17.00   Rozchodzenie się dzieci - zajęcia opiekuńcze.

                     Zabawy dowolne służące  realizacji pomysłów dzieci.

 


RAMOWY ROZKŁAD DNIA

DLA 4,5,6 LATKÓW

6.00  – 8.00  Schodzenie się dzieci do przedszkola - zajęcia opiekuńcze.

                     Zabawy dowolne służące  realizacji pomysłów dzieci.

* 7.30-8.00  grupa 5-6 latków zajęcia z religii

8.00  – 8.30  Zabawy integrujące grupę.

                     Ćwiczenia ogólnorozwojowe (np. rozwijające percepcję wzrokową

                     i słuchową, grafomotorykę).

                     Indywidualna pomoc wspomagająca rozwój dziecka.

                     Rozmowy kierowane na tematy zgodne z zainteresowaniami 

                     dzieci. Zabawy ruchowe. Ćwiczenia poranne.

8.30  – 9.00  Czynności higieniczno- samoobsługowe. Śniadanie.

9.00  -  10.30 Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą.

                      (realizowane wg wybranego programu wychowania

                      przedszkolnego)

10.30 – 11.15 Spacery, zabawy dowolne na świeżym powietrzu lub w sali,

                      zabawy ruchowe.

11.15– 11.30 Przygotowanie do obiadu.

11.3012.00  Obiad. Czynności higieniczno- samoobsługowe.

12.00–12.15  Ćwiczenia relaksacyjne.

12.15 – 13.30 Zabawy dydaktyczne, ćwiczenia graficzne, utrwalanie poznanych

                       wierszy i piosenek. Słuchanie opowiadań nauczyciela na  

                      podstawie  literatury dziecięcej (ewentualnie czytanie fragmentów

                      książek).  Zabawy dowolne w sali lub na świeżym powietrzu.   

13.30–14.00  Przygotowanie do podwieczorku. Podwieczorek.

14.00–15.00 Zajęcia rozwijające zainteresowania dzieci i wspierajace realizację podstawy programowej wychowania

                      przedszkolnego. Zabawy samodzielne.

15.00-16.00  Ćwiczenia indywidualne z dziećmi, dostosowane do ich

                      możliwości. Słuchanie opowiadań nauczyciela na podstawie 

                      literatury dziecięcej.   

16.00–17.00   Rozchodzenie się dzieci - zajęcia opiekuńcze.

                     Zabawy dowolne służące  realizacji pomysłów dzieci.

 

   DRODZY RODZICE!!!

Ramowy rozkład dnia, jest tylko ramą dnia i może ulec zmianie ze względu na: różne warunki pogodowe, wizyty gości        w przedszkolu, uroczystości, spotkania, krótszy lub przedłużający się czas realizacji  tematu.