KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rada Rodziców

Przedszkola  nr 7 w Tomaszowie  Mazowieckim
rok szkolny 2018/2019

    Przewodniczący: Pazur Tomasz
    Skarbnik: Jarząbek Kinga
    Sekretarz: Zielińska Marzena
    Członkowie Komisji Rewizyjnej: Rzeźnicka Milena i Dębiec - Górnicka Marlena


 Rada Rodziców  w dniu 11.09.19 ustaliła składkę w wysokości:

- 100 zł

- 50 zł ( przy rodzeństwie pierwsze dziecko 100 zł, drugie dziecko 50 zł)


Sprawozdanie finansowe przychodów i rozchodów

Rady Rodziców przy Przedszkolu Nr 7 w Tomaszowie Mazowieckim

od 1 września 2018 do 30 czerwca  2019 r.

 

            W roku 2018/2019 Rada Rodziców przy Przedszkolu Nr 7  w Tomaszowie Mazowieckim zgromadziła fundusze w łącznej kwocie 11664,35 zł. W skład tej kwoty weszły: środki wpłacane przez rodziców na Radę Rodziców, prowizje pozyskane z ubezpieczenia, kart pracy, planetarium, czy środki zebrane podczas kiermaszu.

Przychód:

Wpłaty rodziców na  Radę Rodziców przy Przedszkolu nr 7

- 650,00 zł

- 1390,00 zł

- 1150,00 zł

- 250,00 zł

- 550,00 zł

- 250,00 zł

- 50,00 zł

- 862,00 zł

- 450,00 zł

- 570,00 kiermasz bożonarodzeniowy

-72,00 prowizja z planetarium

Inne uzyskane prowizje:

892,73- prowizja z kart pracy

98,75 - prowizja z kart pracy 3 latki

700,00 - prowizja

Wpłaty z prowizji rozliczone zostały na zakup rolet do sal dzieci  (850,00 s. Myślicieli, 841,48 s. Tropicieli)

 

Wydatki:

- 510,00 - teatrzyk i koncert X

- 150,00 - Dzień Nauczyciela

- 510,00 - teatrzyk i koncert XI

- 154,00 - Pasowanie, zakup książek

- 86,00 – płotek do obsadzenia dębu

- 25,00 - dopłata do wycieczki do Sadu

- 1778,00 – prezenty na Mikołajki

- 510,00 - teatrzyk i koncert XII

- 510,00 - teatrzyk i koncert I

Łączna kwota wydatków: 4233,00

Stan kasy na dzień 24.01.2019- 2011,00 zł

II SEMESTR

Wydatki: 7210,35

  • 200,00 art szkolne
  • 230,00 koncert II
  • 530,00 koncert i teatrzyk
  • 300,00 iluzjonista
  • 600,00 koncert i teatrzyk
  • 400,00 arlekin
  • 105,00 kwiatki
  • 300,00 teatrzyk
  • 286,00 książki na zakończenie roku
  • 135,75 art papiernicze
  • 1750,00 piknik
  • 8,00 piknik kubki
  • 15,60 piknik
  • 130,00 piknik
  • 230,00 koncert
  • 2010,00 klimatyzatory, dywan i kwiatk
  •  
  • Wpłaty 5488,16
  • 1050,00 RR
  • 350,00 RR
  • 630,00 RR
  • 430,00 RR
  • 430,00 prowizja zdjęcia
  • 70,00 reszta za teatrzyk
  • 320,00 RR
  • 400,00 arlekin zwrot
  • 20,00 reszta teatrzyk
  • 82,70 kiermasz
  • 4,00 kiermasz
  • 300,00 RR
  • 70,00 reszta za teatrzyk
  • 500,00 RR
  • 340,00 reszta za piknik
  • 280,00 prowizja zdjęcia
  • 10,00 reszta teatrzyk
  • 1,46 reszta art szkolne
  • 200,00 RR

Wpłaty I+ II sem 11664,35 zł

Wydatki I+II sem 11531,16 zł

Stan kasy 133,19 zł

Kinga Jarząbek- Skarbnik Rady Rodziców przy Przedszkolu nr 7

 


Sprawozdanie finansowe przychodów i rozchodów

Rady Rodziców przy Przedszkolu Nr.7 w Tomaszowie Mazowieckim

od 1 września 2017 do 30 czerwca 2018 r.

            W roku 2017/2018 Rada rodziców przy Przedszkolu Nr.7 w Tomaszowie Mazowieckim

zgromadziła fundusze w łącznej kwocie 11.848,34 zł. W skład tej kwoty wchodzą: składki rodziców na Radę Rodziców, prowizje pozyskane ze zdjęć, prowizja z ubezpieczenia, prowizja z zakupów książek, czy środki zebrane podczas kiermaszu przedszkolnego.

            Zapewniamy wszystkich rodziców, że powierzone nam środki przyczyniły się znacznie do urozmaicenia czasu spędzanego przez nasze pociechy w przedszkolu jak i polepszeniu komfortu w budynku przedszkola i jego otoczenia.

 W celu zwiększenia komfortu naszych pociech rada rodziców zakupiła  25szt. poszewek do pościeli  dla najmłodszych oraz sfinansowała montaż rolet przeciwsłonecznych w salach.

 W trosce o wizerunek przedszkola i jego otoczenia rada rodziców sfinansowała modernizację klombu przed przedszkolem i obsadzenie go nową roślinnością.

 Rada rodziców sfinansowała także zakup sprzętu RTV takiego jak radiomagnetofon SONY, czy mikroporty mikrofony bezprzewodowe dla dzieci do pokazów scenicznych.

 Zakupiono prezenty gwiazdkowe w postaci płyt DVD jak i książki dla dzieci kończących pobyt w przedszkolu.

 Zorganizowano i dofinansowano ognisko integracyjne w Stadninie Koni w Tomaszówku.

 Zorganizowano Piknik Rodzinny okraszonym licznymi nagrodami (medale) ,pysznymi kiełbaskami z grilla i słodkościami.

 W roku 2017/2018 nasze dzieci uczestniczyły w 12 przedstawieniach teatralnych i inscenizacjach artystycznych, oraz brały udział w 4 fascynujących przepełnionych magią pokazach iluzjonistycznych.

 Rada Rodziców bardzo dziękuje wszystkim rodzicom, którzy dokonali wpłat na fundusz Rady Rodziców, i z nadzieją liczy na takie samo wsparcie w przyszłym roku.

 Podziękowania  składamy także dyrekcji oraz wszystkim pracownikom Przedszkola nr 7 za wielki wkład pracy i poświęcenie włożone w edukację i opiekę nad naszymi pociechami.

Szczegółowe sprawozdanie z wydatków Rady Rodziców znajduje się w dokumentacji wydatków przekazanej dyrekcji przedszkola.

                                                                                                                             Skarbnik Rady Rodziców Przedszkola nr 7

                                                                                             

                                                                                                                                                              Mieczysław Snawacki


Sprawozdanie finansowe przychodów i rozchodów

Rady Rodziców przy Przedszkolu Nr.7 w Tomaszowie Mazowieckim

od 1 września 2017 do 31 stycznia 2018 r.

 

Bilans otwarcia 01.09.2017 r.                                      101,37 zł

Kwota zebrana od rodziców do 31.01.2018 r.           7170,00 zł

Kwota prowizji z zakupu książek                              1009,30 zł

Kwota prowizji z ubezpieczenia                                 351,00 zł

Kwota prowizji z zdjęć                                                138,00 zł

Kwota zebrana z kiermaszu bożonarodzeniowego    250,67 zł

Razem przychód:9020,34 zł

Wydatkowano od 21.09.2017 do 18.01.2018 r.

Stan gotówki w kasie rady rodziców 3676,66 zł

Rozchody: 5343,68 zł

Zakup materiałów papierniczych 61,95 zł

Zakup kwiatów dla wychowawców z okazji Dnia Edukacji 138,00 zł

Zakup książek "Opowiadania przedszkolaka" 170,24 zł

Zakup radiomagnetofonu SONY 328,00 zł

Zakup 25szt. poszewek do poscieli dla dzieci 750,00 zł

Zakup materiałów i usługi szycia strojów aniołków 332,80 zł

Zakup prezentów gwiazdkowych dla dzieci "płyty DVD" 1792,69 zł

 

Poza powyższymi wydatkami, dzięki zebranym środkom finansowym nasze pociechy uczestniczyły w takich wydarzeniach kulturalnych i artystycznych jak: audycje przedszkolne, audycje muzyczne, pokazy iluzjonisty, przedstawienie baletowe, przedstawienie teatralne pt. "Zimowa opowieść" i inscenizacji pt."Przygody Krasnala Pączka". Wydatki jakie poniosła Rada Rodziców na te wydarzenia kulturalne to kwota 1770,00 zł.

Rada Rodziców dziękuje wszystkim rodzicom, którzy do tej pory dokonali wpłat na fundusz Rady Rodziców i zachęca pozostałych do dokonywania tych wpłat. Wasze pieniążki nie idą na marne! Dzięki tym dobrowolnym wpłatom nasze pociechy mogły przeżyć wiele ciekawych chwil. Zobaczyć i spotkać wielu ciekawych artystów.

                                                                                                                               



Sprawozdania finansowe z działalności Rady Rodziców zostaną Państwu przedstawione:
 - na koniec stycznia 2018 i na koniec czerwca 2018.
Jeśli macie Państwo jakieś propozycje, pomysły zapraszamy do współpracy i prosimy o kontakt.

Przewodniczący Rady Rodziców: Sławomir Oleksik