KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

JADŁOSPIS 27.01.2020 - 31.01.2020

PONIEDZIAŁEK 27.01.2020

ŚNIADANIE

Kanapka :Bułka kęsik (35g) skład: mąka pszenna, woda, olej, drożdże ,sól, cukier, szynka wiejska (15g) skład: szynka wieprzowa 57 %,woda, białko sojowe ,skrobia ziemniaczana ,błonnik roślinny, glutaminian monosodowy, stabilizator, substancje zagęszczające, masło (30g),pomidor (30g),

Herbata z cytryną (200g),kakao (200ml) składniki: mleko 2%,kakao,

II ŚNIADANIE

Jabłko

OBIAD

Zupa: Zacierkowa (250g) składniki: wywar mięsny, marchewka, por, seler, pietruszka, natka pietruszki i koperku. Pieczeń z indyka z kaszą bulgur w sosie własnym (180g),warzyw gotowane (80g) składniki: marchewka, brokuł, kalafior, brukselka,

Kompot owocowy (200ml) składniki: wiśnia, porzeczka, truskawka,

PODWIECZOREK

Kanapka :Chleb razowy (30g) skład: mąka żytnia i pszenna,żyto cięte, słonecznik ,płatki owsiane, drożdże, serwatka, masło (5g),Jajko krojone (40g),szczypiorek (5g)

Herbata z miodem (200ml)

 

WTOREK 28.01.2020

ŚNIADANIE

Zupa mleczna: Płatki kukurydziane (200ml) , mleko 2%, Kanapka: Chleb mieszany (30g) skład: mąka pszenna 39%,mąka żytnia  29%,woda,naturalny zakwas żytni, sól, drożdże, masło (5g),

Indyk pieczony*(40g),sałata (5g),

Herbata z imbirem (200ml)

II ŚNIADANIE

Banan

OBIAD

Zupa grochowa (200g) składniki: wywar mięsny, groch,marchewka, pietruszka, por,  seler, koperek, makaron razowy, Kotlet schabowy w jajku (80g) składniki: pierś, jaja, mąka pszenna, ziemniaki (100g),Surówka z ogórka kiszonego (80g) składniki: ogórek kiszony, marchewka, cebula, sól, olej,

Kompot z czarnej porzeczki (200ml)

PODWIECZOREK

Mleko (200ml),Chałka (15g0 skład :mąka pszenna, woda, cukier, margaryna, jaja, mąka kukurydziana, cukier, emulgator, sól, masło (5g),miód (10 g)

 

ŚRODA 29.01.2020

ŚNIADANIE

Śniadanie w formie stołu szwedzkiego. Bułka razowa (30g) skład: woda, mąka pszenna typ 550,sól,drożdże,cukier,margaryna,mąka pszenna, emulgator e47,mąka sojowa, preparat enzymatyczny, środek do przetwarzania mąki, kwas L askorbinowy, masło (5g),szynka bukowiecka (25g) skład: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, ser żółty (20g) skład: mleko, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii i barwnik-annoto, pomidor (10g),rzodkiewka (5g),sałata (5g)

Herbata owocowa (200ml)

II ŚNIADANIE

Morela

OBIAD

Kalafiorowa z ziemniakami (200g) składniki :wywar mięsny, marchewka, por, seler, pietruszka, kalafior, Kotlet mielony (50g) składniki: szynka, pierś ,cebula, przyprawa, jaja, bułka, bułka tarta,, ziemniaki,(180g) surówka z buraków czerwonych (50g) skład: buraki, cebula, jabłko, olej, sól,

Kompot jagodowy (200g)

PODWIECZOREK

Kasza manna na mleku (200g) skład: mleko 2%,kasza manna, Rogal z sezamem (20g),masło (5g)

 

CZWARTEK 30.01.2020

ŚNIADANIE

Kanapka: chleb mieszany (30g) skład: mąka pszenna 39%,mąka żytnia 29%,woda,naturalny zakwas żytni, sól ,drożdże, schab pieczony*(40g),masło (5g),sałata (5g)

Kawa z mlekiem (200ml) składniki: mleko 2%.kawa inka,

II ŚNIADANIE

Melon

OBIAD

Zupa grysikowa (250g) składniki: wywar mięsny, marchewka, por, seler, pietruszka, kasza manna, Ryba miruna (100g),ziemniaki (120g) surówka z kapusty pekińskiej (80g) składniki :kapusta pekińska, marchewka, kukurydza, oliwa ,koper,

Kompot z truskawek (200ml)

PODWIECZOREK

Koktajl mleczny (200ml) skład: mleko 2%,truskawki mrożone, cukier, Chrupki kukurydziane (30g)

 

PIĄTEK 31.01.2020

ŚNIADANIE

Kanapka :bułka fitness(30g) skład: mąka pszenna i żytnia, woda, siemię lniane, otręby pszenne, soja, sezam, słonecznik, drożdże, margaryna, kminek, kiełbasa żywiecka (30g) składniki: 104g mięsa wieprzowego, sól, izolat białka sojowego ,skrobia ryżowa, glukoza, wzmacniacz smaku E621,przeciwutleniacze E316,E250,zielony ogórek (20g),masło (5g),sałata (4g)

Kakao (250 ml ) składniki :mleko 2%,kakao,

II ŚNIADANIE

Słonecznik

OBIAD

Barszczyk czerwony z ziemniakami (250g) składniki: buraki, barszcz biały, cebula, śmietana 18%,wywar mięsny, makaron z serem i musem truskawkowym (200g) składniki: makaron pełnoziarnisty,  twaróg półtłusty, truskawki ,cukier,

Kompot wieloowocowy (200ml) składniki: truskawki ,jagoda, porzeczka,

PODWIECZOREK

Kanapka: chleb maślany (30g) skład: mąka pszenna 39%,mąka żytnia 29%,woda,naturalny zakwas żytni, sól, drożdże, pasta  z jaj i tuńczyka (40g) skład: jaja, tuńczyk, ser żółty ,majonez, szczypiorek,

Herbata owocowa (200 ml)

 

Oznaczenie *wyrób własny

Masło skład :zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu,83% tłuszczu

Mleko skład :zawartość tłuszczu 2%