Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 14.04.25

ŚNIADANIE

Kanapka:Kanapka: pieczywo WASA (35g)- (70% mąka żytnia, 30% mąka pszenna, woda, sól), masło  (śmietanka) alergeny (mleko)- (5g), polędwica miodowa (20g)- (48,5% mięso z piersi kurczaka 22%, woda, białko sojowe, regulator kwasowości, substancje zagęszczające , stabilizatory, sól, substancja konserwująca – azotyn sodu) alergeny (mleko, gorczyca), ogórek (5g),  papryka (10g) 

Kakao (mleko świeże 2%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml) 

Melon -(50g) 

OBIAD

Zupa ogórkowa z ziemniakami  (250ml) (ogórki kiszone (25g), włoszczyzna 100g t.j. marchew, por, seler, pietruszka korzeń, ziemniaki,  woda wodociągowa, sól (sól jodowana 75%, jodek potasu, chlorek potasu 25%, śmietana 12% (10g) (śmietanka, żywe kultury bakterii), przyprawy- - sól (sól jodowana 75%), pieprz czarny mielony) 

Kasza pęczak z indykiem i sosem pieczarkowym  (indyk (60g), kasza pęczak (40g), marchew (15g), natka pietruszki (5g), pieczarki (20g), cebula (10g), przyprawy- sól (sól jodowana 75%), pieprz czarny mielony, jogurt naturalny (5g) 

Surówka z białej kapusty (100g) (biała kapusta (70g), marchew (10g), cebula (10g), koper (5g), cytryna (3g), oliwa z oliwek, przyprawy) 

Kompot truskawkowy- (woda, truskawki mrożone, ksylitol 3g) 200ml 

PODWIECZOREK 

Kanapka: chleb inowłodzki żytnio-pszenny (48% mąka żytnia, 48% mąka pszenna, woda, drożdże, sól), polędwica sopocka (20g) – (mięso wieprzowe 65%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, błonnik owsiany, askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, regulatory kwasowości, azotyn sodu) ) alergeny (seler, gorczyca, jaja, mleko, zboża), masło  (śmietanka) alergeny (mleko)- (5g), rzodkiewka (5g), szczypiorek (5g) 

Złote mleko (200ml)(mleko świeże 2%, kurkuma (1g), miód 2g) 

WARZYWNY WTOREK 15.04.25

ŚNIADANIE

Kanapka: Chleb z dynią (35g)- (70% mąka żytnia, 15% ziarno dyni, 10% mąka pszenna, woda drożdże, sól), masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (5g) 

Polędwica sopocka (20g) – (mięso wieprzowe 65%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, błonnik owsiany, askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, regulatory kwasowości, azotyn sodu) ) alergeny (seler, gorczyca, jaja, mleko, zboża), ogórek świeży - (10g), papryka (10g) 

Kakao (200ml) (mleko świeże 2%, kakao) 

Patery z warzywami (100g) (pomidorki cherry, szpinak, marchewka, ogórek, papryka żółta) 

OBIAD

Krupnik z ziemniakami  (250ml)- (ćw. z kurczaka (20g), włoszczyzna 100g t.j. marchew, por, seler, pietruszka korzeń, ziemniaki (20g), kasza jęczmienna (20g), cebula (10g), koperek (5g), przyprawy- sól (sól jodowana 75% ) pieprz czarny mielony  

Makaron razowy z jogurtem naturalnym i musem jabłkowym (140g) ( makaron razowy (mąka razowa, woda, jaja) (40g), jogurt naturalny (mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych)(20g), jabłka (50g)) 

Banan (120g) 

Kompot owocowy (200ml) (woda wodociągowa, owoce mrożone: porzeczka, aronia, śliwka, truskawka, cukier 1g) 

PODWIECZOREK

Kanapka: : bułka grahamka mini (mąka pszenna pełnoziarnista, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, przyprawy), masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (3g), pasztet z indyka (20g)(mięso z indyka, wątroba z indyka, serca z indyka,kasza manna,  bułka tarta, tłuszcz z indyka, sól, przyprawy, ekstrakty z przypraw, cebula suszona), ogórek (10g), sałata (5g) 

Herbata żurawinowa 200ml (napar z herbaty, ksylitol 3g) 

ŚRODA 16.04.25

ŚNIADANIE WIELKANOCNE 

Kanapka : Bułka angielka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)- (35g), Masło  (śmietanka) alergeny (mleko)- (3g)Polędwica miodowa (20g) – (mięso wieprzowe 65%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, błonnik owsiany, askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, regulatory kwasowości, azotyn sodu) ) alergeny (seler, gorczyca, jaja, mleko, zboża)Ser żółty (20g) (mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator: chlorek wapnia, substancja konserwująca: lizozym, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka, barwnik naturalny annato) (laktoza), jaja na twardo (20g), ogórek (10g)pomidor (10g), rzodkiewka (5g), sałata (4g), rzeżucha (5g) 

Kawa inka (200ml) (mleko świeże 2%, inka) 

Mus owocowy (120g) 

OBIAD

Żurek wielkanocny z białą kiełbasą zabielany śmietaną (250ml)(kiełbasa biała (20g)(mięso wieprzowe, czosnek, pieprz, sól), cebula, barszcz biały z butelki, śmietana 12% (10g), przyprawy sól  

Kotlet schabowy ( schab bez kości (70g), mąka pszenna (10g), jajko (10g), bułka tarta (10g), przyprawy- - sól (sól jodowana 75%), pieprz czarny mielony ) 

Ziemniaki (90g) 

Mizeria: ogórek (60 g), jogurt naturalny (20 g), ksylitol (5 g)  

Kompot owocowy (200ml) (woda wodociągowa, owoce mrożone: porzeczka, aronia, śliwka, truskawka, ksylitol 3g) 

PODWIECZOREK

Babka Wielkanocna (100g)(jajka olej roślinny, 

skórka z cytryny, cukier, cukier wanilinowego, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana) 

Jabłko (120g) 

 Złote mleko(200ml)(mleko świeże 2%, kurkuma, miód (2g  

OCOWY CZWARTEK 17.04.25

ŚNIADANIE

Kanapka: Chleb inowłodzki żytnio-pszenny (48% mąka żytnia, 48% mąka pszenna, woda, drożdże, sól), masło  (śmietanka) alergeny (mleko)- (3g) 

Smakołyk Puchatka (mięso indycze 44%, mięso wieprzowe 35%, woda, jodowana sól spożywcza, przyprawy, ekstrakty przypraw, skarmelizowany cukier, glukoza, barwnik:karmin, E450, kwas askorbinowy, mleczan potasu, azotyn sodu (20g), ogórek (10g), papryka (10g) 

Kakao (200ml) (mleko świeże 2%, kakao) 

Patery z owocami (100g) (banan, gruszka, kiwi)  

OBIAD

Zupa buraczkowa z ziemniakami (buraki (30g), ziemniaki, włoszczyzna 100g t.j. marchew, por, seler, pietruszka korzeń, jogurt naturalny (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii : Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus)(10g), przyprawy:  sól (sól jodowana 75%) pieprz czarny mielony  

Pulpety w sosie pomidorowym i ryżem (łopatka mielona (70g), bułka tarta, jajko, mąka pszenna, ryż (40g), koperek (10g), śmietana 12% (10g), koncentrat pomidorowy (10g), przyprawy - sól (sól jodowana 75%) , pieprz czarny mielony  

Ogórek świeży do chrupania 50g 

Kompot truskawkowy  (200ml)( woda wodociągowa, wiśnia mrożone (25g), cukier 1g) 

PODWIECZOREK

Czekoladowa owsianka z owocami (płatki owsiane 15g, mleko 2% 200ml, kakao 5g, banan 50g, truskawki 20g, ksylitol)  

Pomarańcza (50g) 

Herbata malinowa 200ml (napar z herbaty, ksylitol 3g) 

PIĄTEK  18.04.25 

ŚNIADANIE

Kanapka : Bułka angielka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)- (35g), masło (śmietanka, olej roślinny rzepakowy, E160, aromat) alergeny (mleko), polędwica sopocka (20g) – (mięso wieprzowe 65%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, błonnik owsiany, askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, regulatory kwasowości, azotyn sodu) ) alergeny (seler, gorczyca, jaja, mleko, zboża), papryka (15g), natka pietruszki (5g)

Kakao (200ml) (mleko świeże 2%, kakao) 

Winogron (50g) 

OBIAD

Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (250ml) ( mrożony zielony groszek (20g), włoszczyzna 100g t.j. por biała część, seler, pietruszka korzeń, cebula (10g), czosnek (5g), szczypiorek (5g), jogurt naturalny (10g)(mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii : Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus),groszek ptysiowy (15g), przyprawy -  sól (sól jodowana 75%) , pieprz czarny mielony  

Kotlety z ryby   (ryba mintaj (70g), jajko (5g), mąka pszenna (5g), bułka tarta (5g), przyprawy sól (sól jodowana 75%) , pieprz czarny  

Ziemniaki (100g) 

Surówka z marchewki i jabłka (100g) (marchew (40g), jabłko (35g), przyprawy:  sól (sól jodowana 75%) , cytryna, ksylitol) 

Kompot wiśniowo-jabłkowy  (200ml)( woda wodociągowa, wiśnia mrożone (20g), jabłka (10g), cukier 1g) 

PODWIECZOREK

Koktajl truskawkowy (jogurt naturalny, truskawka, ksylitol (3g) 

Herbatniki  (20g)(mąka, woda, cukier, roślinny olej palmowy, syrop glukozowo, odtłuszczone mleko, substancje spulchniające, sól, serwatka w proszku z mleka, substancja konserwująca, aromat) 

Woda z cytryną (200ml)(woda, cytryna) 


Jadłospis w danym dniu z niezależnych przyczyn może ulec zmianie za co przepraszamy


Alergeny żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 I304/28 – art.9 ust. 1; I304/43 – zał.

1.Seler

2.Gluten

3.Skorupiaki

4.Jaja

5. Ryby

6. Łubin

7. Mleko i jego przetwory

8. Mięczaki i małże

9. Gorczyca musztarda

10. Orzechy

11. Orzeszki ziemne

12. Ziarna sezamu

13. Soja

14. Dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12 wg oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, curry, bazylia, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek granulowany, goździki, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaja, soi, selera i gorczycy.

Suszone owoce oraz nasiona, które są podawane dzieciom do posiłku zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.

Między posiłkami dzieci mają możliwość spożywania wody mineralnej.

Masło skład: zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu, 83% tłuszczu

Mleko skład: zawartość tłuszczu 2%