Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025
ŚNIADANIE
Zupa mleczna (200ml) (mleko świeże 2% , płatki kukurydziane (15g)(grys kukurydziany, cukier, sól, syrop cukru inwertowanego, regulator kwasowości.
Kanapka : Bułka angielka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)- (20g)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (5g)
Polędwica miodowa (woda, filet z kurczaka (41,4%), skórki wieprzowe, skrobia, sól, białko sojowe, substancje zagęszczające, stabilizatory, wzmacniacze smaku, glukoza, aromaty (zawierają mleko, pszenicę bezglutenową, seler), przyprawy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; regulator kwasowości: e500; miód (0,04%), substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenny, owsiany), jaja i gorczycę. (20g)
Ogórek (10g), szczypiorek (5g)
Herbata dzika róża (200ml) – (woda wodociągowa, dzika róża, kwiat hibiskusa, owoce aronii, jabłko, koncentrat soku z aronii, aromat, kwas cytrynowy, cukier (3g))
Pomarańcza (50g)
Rosół drobiowy z makaronem (kurczak(50g), ćw. z kurczaka (10g), antrykot (10g), włoszczyzna 100g (marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula(10g), makaron nitki (20g)(mąka makaronowa pszenna, jaja z chowu ściółkowego (21,6%) (5 jaj na 1 kg mąki), przyprawa: kurkuma)
Gulasz drobiowy (kurczak(50g), ćw. z kurczaka (20g), włoszczyzna 100g (marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula(10g)
Ziemniaki z wody- (100g)
Surówka z marchewki i jabłka (90g) (marchewka (50g), jabłka (50g), cytryna (3g)
Kompot wiśniowy- (woda wodociągowa, wiśnie mrożone, erytrytol (2g)) 200ml
PODWIECZOREK
Kanapka: Bułka bankietówka mini (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)(35g)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (5g)
Polędwica miodowa (woda, filet z kurczaka (41,4%), skórki wieprzowe, skrobia, sól, białko sojowe, substancje zagęszczające, stabilizatory, wzmacniacze smaku, glukoza, aromaty (zawierają mleko, pszenicę bezglutenową, seler), przyprawy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; regulator kwasowości: e500; miód (0,04%), substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenny, owsiany), jaja i gorczycę. (20g)
Papryka (10g)
Rzodkiewka (5g)
Złote mleko (200ml)(mleko świeże 2%, kurkuma, miód 3g)
WARZYWNY WTOREK 04.11.2025
Kanapka Bułka angielka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)(35g)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (5g)
Szynka z piersi z indyka (30g)(mięso z piersi indyka 30%, mięso z piersi kurczaka 22%, woda, białko sojowe, regulator kwasowości, substancje zagęszczające , stabilizatory, sól, substancja konserwująca – azotyn sodu) alergeny (mleko, gorczyca)
Ogórek (10g)
Pomidor (5g)
Kakao (mleko świeże 2%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml)
Patery z warzywami do chrupania (50g) (pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, liście szpinaku, czarne oliwki)
OBIAD
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml)(makaron (20g), ), włoszczyzna 100g (marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula(10g), czosnek(5g), pietruszka(5g), koncentrat pomidorowy(15g), przecier pomidorowy (10g), przyprawy: sól (sól jodowana 75%), pieprz czarny mielony
Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką (schab (70g),jajko, bułka tarta , przyprawy- sól (sól jodowana 75% ) pieprz czarny mielony, masło klarowane
Ziemniaki (100g)
Surówka z kapusty pekińskiej (90g) (kapusta pekińska, marchew, kukurydza konserwowa, jabłko, natka pietruszki, cytryna, orzechy włoskie)
Sok 100% jabłko-marchew 200ml
PODWIECZOREK
Kanapka: Chleb inowłodzki żytnio-pszenny (48% mąka żytnia, 48% mąka pszenna, woda, drożdże, sól)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (3g)
Serek śmietankowy (20g)(serek śmietankowy, białka mleka, sól)
Pomidor (15g)
Szczypiorek (5g)
Herbata żurawinowa (200ml) (owoce żurawiny, , kwiat hibiskusa, owoce aronii, jabłko, koncentrat soku z aronii, aromat, kwas cytrynowy)
ŚRODA 05.11.2025
ŚNIADANIE
Kanapka : Bułka angielka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)- (35g)
Masło (śmietanka, kultury bakterii mleczarskich)alergeny (mleko)(3g)
Polędwica sopocka (20g) – (mięso wieprzowe 65%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, błonnik owsiany, askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, regulatory kwasowości, azotyn sodu) ) alergeny (seler, gorczyca, jaja, mleko, zboża)Ser żółty (20g) (mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator: chlorek wapnia, substancja konserwująca:
lizozym, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka, barwnik naturalny annato) (laktoza)
ogórek (10g)pomidor (10g)
rzodkiewka (5g), sałata (4g)
Kubek Latte Junior (mleko świeże 2%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml)
Jabłka (50g)
OBIAD
Zupa jarzynowa z ziemniakami- (wywar: woda wodociągowa (160g), kalafior (15g), brukselka (10g), papryka (5g), włoszczyzna 100g (marchew, pietruszka korzeń, seler, por), ziemniaki (10g), jogurt naturalny, sól (sól jodowana 75%, pieprz czarny mielony (250ml)
Ryż z sosem gulaszowym (ryż parboiled (40g), mięso od szynki (70g), ), marchew kostka (10g), papryka (10), cebula (10g)papryka mielona, przyprawy)
Surówka z kiszonego ogórka (90g) (ogórki kiszone, cebulka, marchewka, natka, oliwa z oliwek)
Kompot owocowy (200ml) (woda wodociągowa, owoce mrożone: porzeczka, aronia, śliwka, truskawka, miód 3g)
PODWIECZOREK
Koktajl mleczny z owocami (150g) (pomarańcza (15g), szpinak (5g), jogurt naturalny (80g), banan (15g), gruszka (15g), jabłko (15g), ksylitol (5g))
Chrupki kukurydziane (25g)
Woda z cytryną (200ml)
OWOCOWY CZWARTEK 06.11. 2025
ŚNIADANIE
Kanapka: Chleb żytni 35g (70% mąka żytnia, 30% mąka pszenna, woda, drożdże, sól)
Polędwica miodowa (woda, filet z kurczaka (41,4%), skórki wieprzowe, skrobia, sól, białko sojowe, substancje zagęszczające, stabilizatory, wzmacniacze smaku, glukoza, aromaty (zawierają mleko, pszenicę bezglutenową, seler), przyprawy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; regulator kwasowości: e500; miód (0,04%), substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenny, owsiany), jaja i gorczycę. (20g)
Masło (śmietanka, kultury bakterii mleczarskich) alergeny (mleko)- (5g)
rzodkiewka (5g), sałata (4g),
pomidor (15g).
Kawa inka (200ml) (mleko świeże 2%, kawa inka (jęczmień, żyto, cykoria), miód)
Patery z owocami (100g)(ananas, banan, kiwi, pomarańcza, winogron, suszone morele)
OBIAD
Zupa z białej fasoli i ziemniakami (250ml) (włoszczyzna 100g t.j. marchew, por, seler, pietruszka korzeń, biała fasola (25g), ziemniaki (15g), cebula (5g), przyprawy
Kluski leniwe z jogurtem i owocami ( twaróg półtłusty, jajka, mąka pszenna, masło, jogurt naturalny, cukier waniliowy, jagody)
Gruszka (50g)
Kompot wiśniowy- (woda wodociągowa, wiśnie mrożone, miód 3g) 200ml
PODWIECZOREK
Kanapka: Chleb inowłodzki żytnio-pszenny (48% mąka żytnia, 48% mąka pszenna, woda, drożdże, sól)
Masło (śmietanka kultury bakterii mleczarskich,) alergeny (mleko)- (5g)
Pasztet z indyka (20g) (mięso z indyka, wątroba z indyka, serca z indyka, kasza manna, bułka tarta, tłuszcz z indyka, sól, przyprawy)
pomidor (10g)
szczypiorek (5g)
sałata (4g)
Mięta z cytryną 200ml (suszona mięta, woda wodociągowa, cytryna (5g), cukier 1g)
(owoce maliny, kwiat hibiskusa, owoce aronii, jabłko, koncentrat soku z aronii, aromat, kwas cytrynowy)
PIĄTEK 07.11.2025
ŚNIADANIE
Kanapka: chleb inowłodzki (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)
Masło (śmietanka, kultury bakterii mleczarskich) alergeny (mleko)- (3g)
Szynka gotowana (20g) – (mięso wieprzowe 65%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, błonnik owsiany, askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, regulatory kwasowości, azotyn sodu) ) alergeny (seler, gorczyca, jaja, mleko, zboża)
Pomidor (10g),
Szczypiorek (5g)
Kawa inka (200ml) (mleko świeże 2%, kawa inka (jęczmień, żyto, cykoria), miód)
Mus owocowy -(50g)
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml)
Banan (50g)
OBIAD
Zupa marchewkowa z lanymi kluskami (marchew (30g), włoszczyzna 100g t.j. por, seler, pietruszka korzeń; cebula (10g), śmietana 12% (śmietanka, żywe kultury bakterii), (10g), lane kluski (mąka pszenna, jaja, woda)
Ryba mintaj w panierce (90g) (ryba mintaj (70g), jajko, bułka tarta, mąka pszenna, olej, przyprawy- sól (sól jodowana 75% ) pieprz czarny mielony.
Ziemniaki (100g)
Surówka z kiszonej kapusty (100g) (kapusta kiszona (70g), marchew (15g), jabłko (15g), przyprawy: sól (sól jodowana 75%) , pieprz czarny mielony
Kompot wiśniowo-jabłkowy (200ml)( woda wodociągowa, wiśnia mrożone, jabłka)
PODWIECZOREK
Kanapka: Pieczywo chupkie (35g)- (70% mąka żytnia, , 10% mąka pełnoziarnista, sól)
Masło (śmietanka, kultury bakterii mleczarskich) alergeny (mleko)- (3g)
Polędwica miodowa (20g) (mięso z indyka, wątroba z indyka, serca z indyka, kasza manna, bułka tarta, tłuszcz z indyka, sól, przyprawy, ekstrakty z przypraw, cebula suszona, glukoza)
Ogórek (15g)
Koperek (5g)
Kubek Latte Junior (mleko świeże 2%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml)
Jadłospis w danym dniu z niezależnych przyczyn może ulec zmianie za co przepraszamy.
Codziennie woda do picia bez ograniczeń
Alergeny żywności:
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 I304/28 – art.9 ust. 1; I304/43 – zał.
1.Seler
2.Gluten
3.Skorupiaki
4.Jaja
5. Ryby
6. Łubin
7. Mleko i jego przetwory
8. Mięczaki i małże
9. Gorczyca musztarda
10. Orzechy
11. Orzeszki ziemne
12. Ziarna sezamu
13. Soja
14. Dwutlenek siarki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12 wg oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, curry, bazylia, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek granulowany, goździki, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaja, soi, selera i gorczycy.
Suszone owoce oraz nasiona, które są podawane dzieciom do posiłku zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.
Między posiłkami dzieci mają możliwość spożywania wody mineralnej.
Masło skład: zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu, 83% tłuszczu
Mleko skład: zawartość tłuszczu 2%
