Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 15.09.2025

ŚNIADANIE

Kanapka: angielka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), masło Głuchów (śmietanka pasteryzowana, szczepionki czystych kultur mleczarskich alergeny (mleko)- (3g)/ zamiennik masło roślinne, polędwica miodowa (20g) – (mięso wieprzowe 65%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, błonnik owsiany, askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, regulatory kwasowości, azotyn sodu) ) alergeny (seler, gorczyca, jaja, mleko, zboża), ogórek (15g),papryka (5g)

Kakao (mleko świeże 2% (zamiennik napój kokosowy), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml)

Gruszka/śliwka -(50g)

OBIAD

Zupa marchewkowa z ziemniakami (marchew (30g), włoszczyzna 100g t.j. por, seler, pietruszka korzeń; cebula (10g), śmietana 12% (śmietanka, żywe kultury bakterii), (10g), ziemniaki)

Łazanki z mięsem i ogórkiem kiszonym (makaron kokardki (40g), mięso od szynki (70g)(zamiennik filet z indyka), włoszczyzna 100g (marchew, pietruszka korzeń, seler, por), ogórek kiszony (90g)

Kompot owocowy (200ml) (woda wodociągowa, owoce mrożone: porzeczka, aronia, śliwka, truskawka, ksylitol 3g)

PODWIECZOREK 

Kanapka: Chleb inowłodzki (70% mąka żytnia, 15% ziarno słonecznika, 10% mąka pszenna, woda, drożdże, sól),masło Głuchów (śmietanka pasteryzowana, szczepionki czystych kultur mleczarskich alergeny (mleko)- (3g)/ zamiennik masło roślinne, twarożek (20g)(ser biały półtłusty, jogurt naturalny (zamiennik polędwica miodowa ), pomidor 15g, szczypiorek 5g.

Herbata malinowa (200ml) (owoce maliny, , kwiat hibiskusa, owoce aronii, jabłko, koncentrat soku z aronii, aromat, kwas cytrynowy, ksylitol (1g))

 

WARZYWNY WTOREK 16.09.2025

ŚNIADANIE

Kanapka: Chleb z dynią (35g)(70% mąka żytnia, 15% ziarno dyni, 10% mąka pszenna, woda drożdże, sól)

Masło Głuchów (śmietanka pasteryzowana, szczepionki czystych kultur mleczarskich alergeny (mleko)- (3g)/ zamiennik masło roślinne

Polędwica miodowa (woda, filet z kurczaka (41,4%), skórki wieprzowe, skrobia, sól, białko sojowe, substancje zagęszczające, stabilizatory, wzmacniacze smaku, glukoza, aromatY, przyprawy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; regulator kwasowości: e500; miód (0,04%), substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja i gorczycę. (20g),Papryka (15g),Natka pietruszki(5g),

Kakao (mleko świeże 2% (zamiennik napój kokosowy), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml)

Patery z warzywami do chrupania (100g) (pomidorki koktajlowe, marchewka, ogórek, papryka)

OBIAD

Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową (ziemniaki (30g), fasolka szparagowa zielona (20g), cebula (10g), czosnek (5g),szczypiorek (5g), śmietana 12% (10g), przyprawy- sól (sól jodowana 75%) , pieprz czarny mielony

Kotlet schabowy z kaszą bulgur (200g)(schab (70g)(zamiennik filet z kurczaka), kasza bulgur (40g), przyprawy - sól (sól jodowana 75%), pieprz czarny mielony

Surówka z pora, marchewki i jabłka ( por (20g), marchewka (20g), jabłko (20g), jogurt naturalny, sól, pieprz)

Sok pomarańczowy 200ml

PODWIECZOREK 

Kanapka: chleb inowłodzki żytnio-pszenny (48% mąka żytnia, 48% mąka pszenna, woda, drożdże, sól),

Masło Głuchów (śmietanka pasteryzowana, szczepionki czystych kultur mleczarskich alergeny (mleko)- (3g)/ zamiennik masło roślinne

Pasztet z indyka (20g) (mięso z indyka, wątroba z indyka, serca z indyka, kasza manna, bułka tarta, tłuszcz z indyka, sól, przyprawy)

Ogórek (20g),

szczypiorek (10g)

Złote mleko (200ml)(mleko świeże 2% (zamiennik napój kokosowy), kurkuma (1g), miód 2g)

ŚRODA 17.09.2025

ŚNIADANIE

Szwedzki stół ; Kanapka : Bułka angielka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)- (35g)

Masło Głuchów (śmietanka pasteryzowana, szczepionki czystych kultur mleczarskich alergeny (mleko)- (3g)/ zamiennik masło roślinne

Polędwica miodowa (20g) – (mięso wieprzowe 65%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, błonnik owsiany, askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, regulatory kwasowości, azotyn sodu) ) alergeny (seler, gorczyca, jaja, mleko, zboża)Ser żółty (20g) (mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator: chlorek wapnia, substancja konserwująca: lizozym, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka, barwnik naturalny annato) (laktoza)

ogórek (10g)pomidor (10g), papryka (10g), sałata (4g)

Kakao (mleko świeże 2% (zamiennik napój kokosowy), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml)

Marchewka do chrupania (50g)

OBIAD

Rosół drobiowy z makaronem (kurczak(50g), ćw. z kurczaka (10g), filet z kurczaka (10g), włoszczyzna 100g (marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula(10g), makaron nitki (20g)(mąka makaronowa pszenna, jaja z chowu ściółkowego (21,6%) (5 jaj na 1 kg mąki), przyprawa: kurkuma)

Gulasz drobiowy (kurczak(50g), ćw. z kurczaka (20g), włoszczyzna 100g (marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula(10g)

Ziemniaki z wody- (100g)

Buraczki na ciepło (100g) (buraki gotowane, sól, pieprz, cukier(2g)

Kompot wiśniowy- (woda wodociągowa, wiśnie mrożone, miód (2g)) 200ml

PODWIECZOREK

Koktajl z owocami (150g) (jogurt naturalny (zamiennik napój kokosowy), mrożone: truskawki, banan, ksylitol 3g)

Chrupki kukurydziane (10g) (mąka kukurydziana, woda)

Woda z cytryną (200ml) (woda, cytryna (5g))

OWOCOWY CZWARTEK  18.09.2025

ŚNIADANIE

Kanapka: bułka grahamka mini (mąka pszenna pełnoziarnista, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, przyprawy),

Masło Głuchów (śmietanka pasteryzowana, szczepionki czystych kultur mleczarskich alergeny (mleko)- (3g)/ zamiennik masło roślinne

Szynka z piersi z indyka (30g)(mięso z piersi indyka 30%, mięso z piersi kurczaka 22%, woda, białko sojowe, regulator kwasowości, substancje zagęszczające , stabilizatory, sól, substancja konserwująca – azotyn sodu) alergeny (mleko, gorczyca)

Ogórek kiszony (10g)

Papryka (10g)

Kakao (mleko świeże 2% (zamiennik napój kokosowy), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml)

Patery z owocami (100g)(jabłko, nektarynka, pomarańcza)

OBIAD

Zalewajka (250ml)(kiełbasa podwawelska (20g) (mięso wieprzowe 83%, woda, sól, białko wieprzowe, przyprawy, ekstrakty przypraw, hydrolizat białka rzepakowego, ekstrakt z aceroli, sok z buraka czerwonego, cukier, glukoza, warzywa suszone, substancja konserwująca - azotyn sodu, stabilizator - cytrynian sodu, aromaty), ziemniaki (20g), cebula(10g), barszcz biały z butelki(woda, mąka pszenna, mąka żytnia, mąka pszenna graham, świeży czosnek, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy), jogurt naturalny (10g)(mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii : Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus)

Cynamonowy ryż z jogurtem naturalnym i prażonymi jabłkami (ryż, jabłka, jogurt naturalny, cynamon, miód)

Banan (120g)

Kompot owocowy (200ml) (woda wodociągowa, owoce mrożone: porzeczka, aronia, śliwka, truskawka, miód 3g)

PODWIECZOREK 

Kanapka: Chleb inowłodzki żytnio-pszenny (48% mąka żytnia, 48% mąka pszenna, woda, drożdże, sól)

Masło Głuchów (śmietanka pasteryzowana, szczepionki czystych kultur mleczarskich alergeny (mleko)- (3g)/ zamiennik masło roślinne

Szynka z indyka (20g) – (mięso z indyka 65%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, błonnik owsiany, askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, regulatory kwasowości, azotyn sodu) ) alergeny (seler, gorczyca, jaja, mleko, zboża)

pomidor (10g)

szczypiorek (5g)

sałata (4g)

Mięta z cytryną 200ml (suszona mięta, woda wodociągowa, cytryna (5g), cukier 1g)

PIĄTEK 19.09.2025

ŚNIADANIE

Kanapka: angielka 35g (70% mąka żytnia, 30% mąka pszenna, woda, drożdże, sól)

Masło Głuchów (śmietanka pasteryzowana, szczepionki czystych kultur mleczarskich alergeny (mleko)- (3g)/ zamiennik masło roślinne

Polędwica miodowa (woda, filet z kurczaka (41,4%), skórki wieprzowe, skrobia, sól, białko sojowe, substancje zagęszczające, stabilizatory, wzmacniacze smaku, glukoza, aromaty (zawierają mleko, pszenicę bezglutenową, seler), przyprawy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; regulator kwasowości: e500; miód (0,04%), substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenny, owsiany), jaja i gorczycę. (20g)

Ogórek kiszony (15g).

Kawa inka (200ml) (mleko świeże 2%, kawa inka (jęczmień, żyto, cykoria), miód)

Arbuz 50g

OBIAD

Zupa jarzynowa z kaszą manną- (wywar: woda wodociągowa (160g), kalafior (15g), włoszczyzna 100g (marchew, pietruszka korzeń, seler, por), kasza manna (20g), ziemniaki (10g), sól (sól jodowana 75%, pieprz czarny mielony (250ml)

Paluszki z ryby (ryba mintaj, jajko, bułka tarta, mąka pszenna, przyprawy : sól (sól jodowana 75%, jodek potasu), pieprz czarny mielony

Ziemniaki z wody- (100g)

Surówka z kiszonej kapusty i marchewki (100g) (marchew, kiszona kapusta, pietruszka natka, cytryna, orzechy włoskie)

Kompot truskawkowy (200ml) (woda wodociągowa, owoce mrożone

PODWIECZOREK

Galaretka z jogurtem naturalnym i owocami (cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, barwnik (karoteny), jogurt naturalny, kiwi, mandarynka, winogron)

 


Jadłospis w danym dniu z niezależnych przyczyn może ulec zmianie za co przepraszamy


Alergeny żywności:

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 I304/28 – art.9 ust. 1; I304/43 – zał.

1.Seler

2.Gluten

3.Skorupiaki

4.Jaja

5. Ryby

6. Łubin

7. Mleko i jego przetwory

8. Mięczaki i małże

9. Gorczyca musztarda

10. Orzechy

11. Orzeszki ziemne

12. Ziarna sezamu

13. Soja

14. Dwutlenek siarki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12 wg oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, curry, bazylia, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek granulowany, goździki, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaja, soi, selera i gorczycy.

Suszone owoce oraz nasiona, które są podawane dzieciom do posiłku zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.

Między posiłkami dzieci mają możliwość spożywania wody mineralnej.

Masło skład: zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu, 83% tłuszczu

Mleko skład: zawartość tłuszczu 2%