Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 01.12.2025
ŚNIADANIE
Zupa mleczna (200ml) (mleko świeże 2% , płatki kukurydziane (15g)(grys kukurydziany, cukier, sól, syrop cukru inwertowanego, regulator kwasowości.
Kanapka : Bułka angielka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)- (35g)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (3g)
Polędwica miodowa (woda, filet z kurczaka (41,4%), skórki wieprzowe, skrobia, sól, białko sojowe, substancje zagęszczające, stabilizatory, wzmacniacze smaku, glukoza, aromaty (zawierają mleko, pszenicę bezglutenową, seler), przyprawy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; regulator kwasowości: e500; miód (0,04%), substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenny, owsiany), jaja i gorczycę. (20g)
Pomidor (10g), szczypiorek (5g)
Herbata dzika róża (200ml) – (woda wodociągowa, dzika róża, kwiat hibiskusa, owoce aronii, jabłko, koncentrat soku z aronii, aromat, kwas cytrynowy, ksylitol (3g))
Mus owocowy -(50g)
OBIAD
Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami (250g) (soczewica czerwona (20g), włoszczyzna 100g t.j. marchew, por, seler, pietruszka korzeń, cebula, ziemniaki, czosnek, passata pomidorowa, pietruszka, przyprawy)
Risotto z warzywami i filetem z kurczaka (200g) (ryż (40g), filet z indyka (70g), marchew, papryka (15g), cukinia (15g), fasolka szparagowa (15g), przyprawy, koncentrat pomidorowy (5g)
Surówka z kiszonej kapusty (100g) (kapusta kiszona (70g), marchew (15g), jabłko (15g), przyprawy: sól (sól jodowana 75%) , pieprz czarny mielony
Kompot owocowy (200ml) (woda wodociągowa, owoce mrożone: porzeczka, aronia, śliwka, truskawka)
PODWIECZOREK
Kanapka: Bułka bankietówka mini (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (3g)
Polędwica miodowa (woda, filet z kurczaka (41,4%), skórki wieprzowe, skrobia, sól, białko sojowe, substancje zagęszczające, stabilizatory, wzmacniacze smaku, glukoza, aromaty (zawierają mleko, pszenicę bezglutenową, seler), przyprawy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; regulator kwasowości: e500; miód (0,04%), substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenny, owsiany), jaja i gorczycę. (20g)
Papryka (10g)
Rzodkiewka (5g)
Złote mleko (200ml)(mleko świeże 2%, kurkuma, miód 3g)
WTOREK 02.12.2025
ŚNIADANIE
Kanapka Bułka angielka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (5g)
Szynka z piersi z indyka (30g)(mięso z piersi indyka 30%, mięso z piersi kurczaka 22%, woda, białko sojowe, regulator kwasowości, substancje zagęszczające , stabilizatory, sól, substancja konserwująca – azotyn sodu) alergeny (mleko, gorczyca)
Ogórek (10g)
Pomidor (5g)
Kakao (mleko świeże 2%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml)
Patery z warzywami do chrupania (100g) (pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, liście szpinaku, czerwona cebula)
OBIAD
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml)(makaron (20g), włoszczyzna 100g (marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula(10g), czosnek(5g), pietruszka(5g), koncentrat pomidorowy(15g), przecier pomidorowy (10g), przyprawy: sól (sól jodowana 75%), pieprz czarny mielony
Kotlet schabowy (schab (70g), , przyprawy- sól (sól jodowana 75% ) pieprz czarny mielony
Ziemniaki (100g)
Sałata lodowa z warzywami ( sałata, pomidorki cherry, ogórek, cebula, koperek, oliwa z oliwek)(80g)
Sok 100% jabłko-marchew 200ml
PODWIECZOREK
Kanapka: Chleb inowłodzki żytnio-pszenny (48% mąka żytnia, 48% mąka pszenna, woda, drożdże, sól)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (3g)
Serek śmietankowy (20g)(serek śmietankowy, białka mleka, sól)
Pomidor (15g)
Szczypiorek (5g)
Herbata żurawinowa (200ml) (owoce żurawiny, , kwiat hibiskusa, owoce aronii, jabłko, koncentrat soku z aronii, aromat, kwas cytrynowy)
ŚRODA 03.12.2025
ŚNIADANIE
Kanapka : Bułka angielka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)- (35g)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (3g)Polędwica sopocka (20g) – (mięso wieprzowe 65%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, błonnik owsiany, askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, regulatory kwasowości, azotyn sodu) ) alergeny (seler, gorczyca, jaja, mleko, zboża)Ser żółty (20g) (mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator: chlorek wapnia, substancja konserwująca: lizozym, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka, barwnik naturalny annato) (laktoza)
ogórek (10g)pomidor (10g)
rzodkiewka (5g)
sałata (4g)
Kakao (mleko świeże 2%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml)
Jabłka (50g)
OBIAD
Zupa jarzynowa z ziemniakami- (wywar: woda wodociągowa (160g), kalafior (15g), włoszczyzna 100g (marchew, pietruszka korzeń, seler, por), ziemniaki (20g), sól (sól jodowana 75%, jodek potasu, chlorek potasu 25%, śladowe ilości zboża- soję, seler, orzeszki ziemne, gorczycę sezam), pieprz czarny mielony (może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne, i sezam. (250ml)
Pulpety z indyka z kaszą kuskus i mizerią (mięso mielone z indyka 60g, jajko 5g, bułka tarta 10g, przyprawy, olej rzepakowy 5g, kuskus 40g, koperek)
Mizeria (80g)(ogórek 70g, jogurt naturalny 5g)
Kompot truskawkowy (200ml) (woda wodociągowa, owoce mrożone truskawki, ksylitol(3g))
PODWIECZOREK
Budyń śmietankowy (150g) (skrobia ziemniaczana i kukurydziana, cukier, aromat, barwniki, mleko świeże 2%)
Borówki (150g)
Herbata dzika róża (200ml) – (woda wodociągowa, dzika róża, kwiat hibiskusa, owoce aronii, jabłko, koncentrat soku z aronii, aromat, kwas cytrynowy, ksylitol (3g))
OWOCOWY CZWARTEK 04.12.2025
ŚNIADANIE
Kanapka: Chleb żytni 35g (70% mąka żytnia, 30% mąka pszenna, woda, drożdże, sól)
Polędwica miodowa (woda, filet z kurczaka (41,4%), skórki wieprzowe, skrobia, sól, białko sojowe, substancje zagęszczające, stabilizatory, wzmacniacze smaku, glukoza, aromaty (zawierają mleko, pszenicę bezglutenową, seler), przyprawy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; regulator kwasowości: e500; miód (0,04%), substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenny, owsiany), jaja i gorczycę. (20g)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (5g)
rzodkiewka (5g), sałata (4g),
pomidor (15g).
Kawa inka (200ml) (mleko świeże 2%, kawa inka (jęczmień, żyto, cykoria)
Patery z owocami (100g)(melon, banan, kiwi, pomarańcza)
OBIAD
Zupa marchewkowa z lanymi kluskami (marchew (30g), włoszczyzna 100g t.j. por, seler, pietruszka korzeń; cebula (10g), śmietana 12% (śmietanka, żywe kultury bakterii), (10g), lane kluski (mąka pszenna, jaja, woda)
Ryba mintaj w panierce (90g) (ryba mintaj (70g), jajko, bułka tarta, mąka pszenna, olej, przyprawy- sól (sól jodowana 75% ) pieprz czarny mielony.
Ziemniaki (100g)
Surówka z kapusty pekińskiej (100g) (kapusta pekińska, marchew, kukurydza konserwowa, jabłko, natka pietruszki, cytryna)
Kompot wiśniowo-jabłkowy (200ml)( woda wodociągowa, wiśnia mrożone, jabłka)
PODWIECZOREK
Serek homogenizowany (120g) (twarożek odtłuszczony z mleka pasteryzowanego, śmietanka pasteryzowana, cukier trzcinowy, białka mleka, naturalny aromat waniliowy)
Banan (50g)
Herbata dzika róża (200ml) – (woda wodociągowa, owoce dzikiej róży, kwiat hibiskusa, owoce aronii, jabłko, koncentrat soku z aronii, aromat, kwas cytrynowy, erytrytol (1g))
PIĄTEK 05.12.2025
ŚNIADANIE
Kanapka: chleb inowłodzki (mąka pszenna, woda, drożdże, sól)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (3g)
Szynka gotowana (20g) – (mięso wieprzowe 65%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, błonnik owsiany, askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, regulatory kwasowości, azotyn sodu) ) alergeny (seler, gorczyca, jaja, mleko, zboża)
Pomidor (10g),
Szczypiorek (5g)
Kubek Latte Junior (mleko świeże 2%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%) z ziarna kakaowego z Afryki) (200ml)
Pomarańcza (50g
OBIAD
Rosół drobiowy z makaronem (kurczak(50g), ćw. z kurczaka (10g), antrykot (10g), włoszczyzna 100g (marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula(10g), makaron nitki (20g)(mąka makaronowa pszenna, jaja z chowu ściółkowego (21,6%) (5 jaj na 1 kg mąki), przyprawa: kurkuma)
KOLOROWE KOPYTKA z sosem mięsnym (mięso drobiowe (70g), marchew (20g), cebula (10g), natka pietruszki (10g), jogurt naturalny (10g) ) (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii : Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus) ) dynia, szpinak, burak)
Surówka z marchewki i jabłka (100g) (marchewka (50g), jabłka (50g), cytryna (3g)
Kompot wiśniowy- (woda wodociągowa, wiśnie mrożone, ksylitol 3g) 200ml
PODWIECZOREK
Kanapka: Chleb z dynią (35g)- (70% mąka żytnia, 15% ziarno dyni, 10% mąka pszenna, woda drożdże, sól)
Masło (śmietanka) alergeny (mleko)- (3g)
Polędwica miodowa (20g) (mięso z indyka, wątroba z indyka, serca z indyka, kasza manna, bułka tarta, tłuszcz z indyka, sól, przyprawy, ekstrakty z przypraw, cebula suszona, glukoza)
Ogórek (15g)
Koperek (5g)
Kawa inka (200ml) (mleko świeże 2%, kawa inka (jęczmień, żyto, cykoria)
Jadłospis w danym dniu z niezależnych przyczyn może ulec zmianie za co przepraszamy.
Codziennie woda do picia bez ograniczeń
Alergeny żywności:
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 I304/28 – art.9 ust. 1; I304/43 – zał.
1.Seler
2.Gluten
3.Skorupiaki
4.Jaja
5. Ryby
6. Łubin
7. Mleko i jego przetwory
8. Mięczaki i małże
9. Gorczyca musztarda
10. Orzechy
11. Orzeszki ziemne
12. Ziarna sezamu
13. Soja
14. Dwutlenek siarki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12 wg oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, curry, bazylia, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek granulowany, goździki, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaja, soi, selera i gorczycy.
Suszone owoce oraz nasiona, które są podawane dzieciom do posiłku zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.
Między posiłkami dzieci mają możliwość spożywania wody mineralnej.
Masło skład: zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu, 83% tłuszczu
Mleko skład: zawartość tłuszczu 2%
