KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

JADŁOSPIS 03.08.20 - 07.08.20

PONIEDZIAŁEK 03.08.2020

ŚNIADANIE

Kanapka: Bułka angielka (30g) skład: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier, masło (5g),Twaróg ze szczypiorkiem (30g) skład: twaróg 4%tłuszczu, mleko pasteryzowane żywe kultury bakteryjne, szczypiorek,śmietana18%,

Bawarka (200g) składniki: mleko2%,herbata,

II ŚNIADANIE

Jabłko

OBIAD

Zupa: Jarzynowa (250g) składniki: wywar mięsny, marchewka, pietruszka, seler ,por ,natka pietruszki i koperku ,brukselka, kalafior ,brokuł, ziemniaki, śmietana 18%,Leczo (180g) składniki: mięso wieprzowo-drobiowe cebula, cukinia, papryka ,marchewka, makaron razowy skład: mąka pszenna, pomidory suszone mielone, szpinak suszony,

Kompot owocowy (200ml) składniki :wiśnia, truskawka, porzeczka czarna,

PODWIECZOREK

Kanapka: Chleb żytni (30g) skład: mąka pszenna, 39%,mąka żytnia 29%, woda, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże, Parówki (40g) skład: mięso wieprzowe z szynki (90%) sól, glukoza, skrobia modyfikowana, stabilizatory (octany sodu, cytryniany sodu) aromaty przeciwutleniacze (kwas askorbinowy, askorbinian sodu, izoaskorbinian sodu) syrop glukozowy nisko-cukrzony, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca (azotyn sodu) ketchup (5g) skład: pomidory, woda, cukier, ocet, skrobia modyfikowana, sól, aromat naturalny, benzoesan sodu, rzodkiewka (5g),masło (5g)

Herbata ziołowa (200ml)

WTOREK 04.08.2020

ŚNIADANIE

Zupa mleczna :Kulki czekoladowe na mleku (200g) składniki: mąka 68% pszenna pełnoziarnista, ryżowa, kukurydziana, cukier, inulina, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (7%), olej słonecznikowy, emulgator: lecytyny (ze słonecznika) regulator kwasowości: fosforany sodu, naturalne aromaty .Może zawierać śladowe ilości: sojęorzechy oraz mleko, mleko 2%,

Kanapka: Bułka kęsik (30g) skład: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier, masło (5g), dżem (10g)

II ŚNIADANIE

Banan

OBIAD

Zupa z grysikowa (250g) składniki: wywar mięsny z kury i wołowiny ,marchewka, pietruszka ,seler, por, koperek ,natka pietruszki ,kasza manna, Udko z kurczaka pieczone i ziemniaki puree (200g) składniki: udka, ziemniaki , Fasolka szparagowa (80g)           

Kompot z malin (200ml) składniki :woda, maliny mrożone,

PODWIECZOREK

Kisiel (200g) składniki : truskawki mrożone ,woda ,mąka ziemniaczana, Biszkopty (20g) skład: mąka pszenna 38%, masa jajowa pasteryzowana, cukier, woda, skrobia ziemniaczana, emulgator E471, glukoza,

ŚRODA 05.08.2020

ŚNIADANIE

Bułka angielka (35g) skład: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier, Polędwica sopocka (25g) skład: woda, sól, stabilizatory, błonnik pszenny bezglutenowy, białko sojowe, glukoza, przeciwutleniacze: askorbinian sodu, ekstrakt sodu warzywny, ekstrakt drożdży, masło (5g),

sałata (4g), 

Herbata z cytryną (200ml)

II ŚNIADANIE

Morela

OBIAD

Kapuśniak z kiełbasą (250g) składniki: kiszona kapusta ,marchewka ,pietruszka, kiełbasa wiejska, ziemniaki ,cebula, Ryż z truskawkami (200g) składniki: ryż, truskawki, śmietana18%, cukier,

Kompot owocowy (200ml) składniki: woda, truskawki, wiśnie,

PODWIECZOREK

Kanapka: Chleb maślany (30g) skład: skrobia kukurydziana, woda, cukier, margaryna, lecytyna rzepakowa, kwas cytrynowy -regulator kwasowości, barwnik, żółtka jaja, mleko w proszku, drożdże, Pierś pieczona *(20g) ,masło (5g) ,papryka (10g),

Herbata ziołowa (200ml)

CZWARTEK 06.08.2020

ŚNIADANIE

Kanapka: Chleb mieszany (30g) skład: mąka żytnia, mąka pszenna, woda ,cukier, drożdże, zakwas,

Kabanos drobiowy (40g) skład :mięso wieprzowe, mięso drobiowe, substancje żelujące, wzmacniacz smaku, masło (5g), sałata (4g),

Kawa z mlekiem (200ml) składniki:mleko2%,kawa inka,

II ŚNIADANIE

Melon

OBIAD

Zupa:  Kalafiorowa z ziemniakami (250g) składniki: wywar mięsny ,marchewka ,pietruszka, por, seler kalafior, ziemniaki, Pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie koperkowym z kaszą bulgur (250g) składniki: pierś z kurczaka,  kasza bulgur ,marchewka cebula, cukinia, Surówka z ogórka

kiszonego (80g) składniki: ogórek kiszony, kukurydza konserwowa, cebula, olej, pieprz,

Kompot wiśniowy (200ml) :składniki: woda ,wiśnie mrożone,

PODWIECZOREK

Budyń (200ml) składniki: mleko 2%,kakao,cukier,chrubki kukurydziane bananaowe (15g)

PIĄTEK 07.08.2020

ŚNIADANIE

Kanapka: Bułka razowa (30g) skład: mąka pszenna, woda, mąka żytnia, siemię lniane, otręby pszenne, soja, słonecznik, drożdże, margaryna przyprawy, Szynka gotowana (30g) skład: szynka wieprzowa 57%, woda, białko sojowe, skrobia ziemniaczana, błonnik roślinny, glutaminian monosodowy, stabilizatory, substancje zagęszczające, ogórek zielony (20g), masło (5g),

Kakao (200ml),składniki: mleko2%,kakao

Herbata z miodem (200ml)

II ŚNIADANIE

Słonecznik

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem (250g) składniki: wywar mięsny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, natka pietruszki, makaron, koncentrat, przecier pomidorowy, śmietana 18%,

Paluszki rybne (100g) skład: filety z ryb białych 65%, panierka sypka 15%, olej słonecznikowy, woda, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, surówka z  białej kapusty (80g) składniki: biała kapusta, jabłko, marchewka, natka pietruszki, cukier, olej, pieprz, ziemniaki (160g),

Kompot mieszany (200 g) składniki :woda, jagody, truskawki,  

PODWIECZOREK

Mleko (200g) składniki: mleko ,Bułka z serem (15g) skład :mąka pszenna, drożdże, twaróg, cukier,

Oznaczenie *wyrób własny

Masło skład: zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu,83% tłuszczu

Mleko skład: zawartość tłuszczu 2%