KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podziękowania

 

Rok szkolny 2019/2020


Serdecznie dziękujemy rodzicom Marcela z grupy "Tropiciele" za piękną oprawę muzyczną balu karnawałowego.


Bardzo dziękujemy Rodzicom Oliwii z "Poszukiwaczy" za podarowanie sadzonki drzewa.


Rok szkolny 2018/2019

Społeczność Przedszkola nr 7 bardzo dziękuje wszystkim tym, którzy zaangażowani byli  we współpracę na rzecz przedszkola w roku szkolnym 2018/2019. Życzymy udanego wypoczynku w wakacje i do zobaczenia we wrześniu:)


Drodzy Rodzice dzieci odchodzących do szkoły z naszego Przedszkola, dziękujemy Wam za owocną współpracę i zaangażowanie się w życie "Siódemki". Życzymy Wam zadowolenia z waszych pociech w przyszłości i sukcesów w szkole:)


Serdecznie dziękujemy Radzie Rodziców Przedszkola nr 7 za zorganizowanie IV Pikniku Rodzinnego, rodzicom, którzy ozdabiali ogród przedszkolny oraz mamusiom, które upiekły pyszne ciasta. 

Dziękujemy sponsorom:

- sklepowi „Aleksandra” – Ryszarda Miksy

- hurtowni mrożonek „Asmir” Filipek B., Filipek S., Zrobek I.

- hurtowni  warzyw i owoców – Kaczmarczyk Piotr

- Szpinek- mięso i wędliny

- polskiej sieci handlowej „Lewiatan”

- hurtowni artykułów papierniczych „Jarkpol” J. Korzycki

- hurtowni chemicznej „Ludwik” Iga Śmiałowska


Serdecznie dziękujemy Nadleśnictwu w Smardzewicach za upominki do konkursu "Bezpieczny Przedszkolak" oraz "Wesoły Zdrojek"


Dziękujemy serdecznie rodzicom Leny Pietrzykowskiej za podarowanie krzewów, które z pewnością upiększą nasz przedszkolny ogród. Dziękujemy !!!


Serdeczne podziękowania kierujemy do właścicieli klubokawiarni "Ęklawa" za wypożyczenie sprzętu nagłaśniającego i świateł dyskotekowych na bal karnawałowy w naszym przedszkolu. Dziękujemy !!!


Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy zaangażowali się w organizację kiermaszu bożonarodzeniowego. Fundusze zostały przekazane na Radę Rodziców Przedszkola nr 7.


Serdecznie dziękujemy w imieniu naszym oraz schroniska za wsparcie i wszystkie dary przyniesione do nas. Zachęcamy do dalszej pomocy zwierzętom. 
Zakupione artykuły można przewozić bezpośrednio do placówki przy ul. Kępa 3. Informujemy również,  że w ramach wolontariatu w każdą sobotę i niedzielę od 9.00 do 14.00 można wspomóc wyprowadzanie psów, by każdy podopieczny chociaż 2 razy w tygodniu mógł skorzystać ze spaceru po okolicy w 

Dziękujemy za świąteczne spotkanie dyrekcji, wychowawcy i  uczniom z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnej  nr 1  w Tomaszowie Mazowieckim  w dniu 04.12.18 r.    w grupie Odkrywców.


Serdecznie dziękujemy rodzicom i babciom za czynny udział w czytaniu legend.


Bardzo dziękujemy tacie Poli i Nastusi za podarowanie dębu, który zasadziliśmy przed przedszkolem z okazji 100 lecia odzyskania przez Polskę Niepodległości.


Dziękujemy rodzicom i dzieciom za tak liczny udział w konkursie plastyczno - technicznym zorganizowanym przez nasze przedszkole z okazji 100- lecia odzyskania Niepodległości pod hasłem: "Najpiękniejszy kotylion"


Bardzo dziękujemy Kwiaciarni "Gala" z ul. Jerozolimskiej 23 za podarowanie  kwiatów do klombu przed wejście do naszego  przedszkola.


Serdecznie dziękujemy tacie Tosi z grupy "Odkrywcy" za warsztaty kulinarne dla całej grupy.


Serdecznie dziękujemy rodzicom, którzy ufundowali tuje oraz włączyli się w akcję ich sadzenia z okazji "Dnia drzewa w przedszkolu"


Rok szkolny 2017/2018

Społeczność Przedszkola nr 7 bardzo dziękuje wszystkim Rodzicom i tym, którzy zaangażowani byli  we współpracę na rzecz przedszkola w roku szkolnym 2017/2018. Życzymy udanych wakacji:)


Serdecznie dziękujemy Radzie Rodziców Przedszkola nr 7 za zakup dla przedszkola:

- rolet do grupy "Poszukiwacze" i "Odkrywcy"

- dwóch zestawów mikroportów wraz z mikrofonami


Bardzo dziękujemy wszystkim rodzicom, którzy zaangażowali się w przygotowanie przedstawienia artystycznego dla dzieci i pracowników z naszego przedszkola dnia 13.06.18 r. Radość dzieci była ogromna. Brawo dla zdolnych rodziców!


Serdecznie dziękujemy  rodzicom, Komendzie Powiatowej Policji w Tomaszowie Maz, Komendzie Straży Pożarnej w Tomaszowie Maz., za pomoc i zaangażowanie w przygotowaniu III Pikniku Rodzinnego, dzięki Wam ten dzień był wyjątkowy i na pewno na długo pozostanie w naszych sercach.


Dziękujemy sponsorom konkursu "Bezpieczny Przedszkolak" i III Pikniku Rodzinnego:

- Piekarstwo Andrzej Jóźwik

- H.H i D Kaczmarczyk Piotr

- FHA ALEKSANDRA R. Miksa

- Fundacja TM Innowacje - Tomaszów Mazowiecki


Serdecznie dziękujemy Komendzie Powiatowej Policji w Tomaszowie Mazowieckim oraz agencji ubezpieczeniowej NAU za ufundowanie nagród dla uczestników  III Międzyprzedszkolnego Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie "Bezpieczny Przedszkolak"


Podziękowania kierujemy do Miejskiego Zakładu Komunikacyjnego w Tomaszowie Mazowieckim za umożliwienie przedszkolakom zwiedzania zakładu i zapoznania ich z nowoczesną, ekologiczną komunikacją w naszym mieście.


Serdecznie dziękujemy Radzie Rodziców Przedszkola nr 7 za zakup dwóch rolet do sali przedszkolnej oraz zakup nagród książkowych dla przedszkolaków z okazji ukończenia przedszkola.


Społeczność Przedszkola nr 7 bardzo serdecznie dziękuje Radzie Rodziców i wszystkim rodzicom naszych przedszkolaków za zagospodarowanie klombów zielenią i kwiatami.


Serdecznie dziękujemy za zaangażowanie wszystkim, którzy włączyli się do kiermaszu wielkanocnego w "Siódemce", dochód został przekazany na fundusz Rady Rodziców Przedszkola nr 7.


Podziękowanie dla Leśniczego Pana Tomasza Rogaczewskiego, reprezentującego Nadleśnictwo Smardzewice, za aktywną współpracę z naszym przedszkolem oraz za ciekawą lekcję przyrody i za możliwość poznania skutecznych metod ochrony lasów. Dziękujemy !!!


Dziękujemy firmie  "Top Cotton" za współpracę. 


Serdecznie dziękujemy dzieciom i ich rodzicom za udział w akcji "Paczka dla Kombatanta". Z pewnością Wasza  pomoc umiliła im Święta Bożego Narodzenia. Dziękujemy !!!


Serdecznie dziękujemy Radzie Rodziców Przedszkola nr 7 za zakup dla przedszkola:

- radioodtwarzacza firmy "Sony" do grupy "Tropiciele"

- pościeli do grupy "Poszukiwacze"

- spodni dla "Aniołków" do przedstawienia świątecznego

    

DZIĘKUJEMY!!!


 Mamy To! :-) Modernizacja placu zabaw przy Przedszkolu nr 7 w ZSz-P2 do realizacji  w 2018 r.! :-) Wszystkim zaangażowanym w głosowanie na nasz projekt w ramach TBO serdecznie dziękujemy. To dzięki Wam dzieci zyskają piękny plac zabaw a przedszkole estetyczne i zagospodarowane miejsce.

Zdobyliśmy 1276 głosów.  Brawo Wy! Brawo My!  Cieszymy się również z realizacji innych wybranych inwestycji i gratulujemy wszystkim! :-)      

https://tomaszowskibo.pl/wyniki-2018.html 


Bardzo serdecznie dziękujemy za oddane głosy w ramach Tomaszowskiego Budżetu Obywatelskiego na modernizację placu zabaw w naszym przedszkolu:

- rodzicom i rodzinom naszych przedszkolaków

- rodzicom uczniów Szkoły Podstawowej nr 12

- dyrekcji, nauczycielom i pracownikom obsługi Szkoły Podstawowej nr 12

- dyrekcji, nauczycielom, pracownikom obsługi i uczniom  II Liceum Ogólnokształcącego

- dyrekcji, nauczycielom,  pracownikom i uczniom  Zespołu Szkół Ponagimnazjalnych nr 8, szczególnie dziękujemy tacie Wojtusia  Panu Piotrowi Dębickiemu


Serdecznie dziękujemy Panu Andrzejowi Rutkowskiemu z firmy P.P.H.H "ATUT"  za współpracę z przedszkolem.


Bardzo dziękujemy dziadkowi Weroniki z grupy "Wynalazcy"  za współpracę.


Rok szkolny 2016/2017

Drodzy Rodzice,  serdecznie dziękujemy za współpracę i zaangażowanie  w pracę Naszego Przedszkola w roku 2016/2017, życzymy udanych wakacji i miłego wypoczynku, do zobaczenia  w nowym roku szkolnym !!!


Społeczność Przedszkola nr 7 w Zespole Szkolno - Przedszkolnym nr 2 w Tomaszowie Mazowieckim składa podziękowania właścicielom Centrum Sportowo-Turystycznemu J&K ROMSTOM za podarowanie stojaka na rowery. Dziękujemy!!!!


Bardzo dziękujemy pani Agnieszce Dziedzic oraz uczniom Szkoły Podstawowej nr 12 w Tomaszowie Mazowieckim za przygotowanie przedstawienia dla naszych przedszkolaków "Królewna Śnieżka i Siedmiu Krasnoludków"

Dziękujemy!!!


Serdeczne podziękowania kierujemy do rodziców dzieci z grup: "Odkrywcy" i "Myśliciele" za przygotowanie wspaniałego przedstawienia "Witajcie w naszej bajce-rodzice dzieciom"

Dziękujemy!!!


31 maja 2017 r. odbył się w naszym przedszkolu II Festyn Rodzinny. Serdeczne podziękowania kierujemy do osób  i instytucji, które bardzo nam pomogły w jego zorganizowaniu:

- Pana Sławomira Oleksika - Przewodniczącego Rady Rodziców Przedszkola nr 7 

- Pana Tomasza Pazura - Skarbnika Rady Rodziców Przedszkola nr 7

- Pani Aldony Gońdy - Sekretarza Rady Rodziców Przedszkola nr 7

- Państwa Elżbiety i Andrzeja Szymańskich - PPH "Kelmes"

- Pana Sylwestra Zaręby - Dyrektora Handlowego PPH "Kelmes"

- Pana Jakuba Szymańskiego - PPH "Kelmes"

- Pana Kamila Goździka - przedstawiciela handlowego PPH "Kelmes"

- Kierownictwa zespołów wyjazdowych Ratownictwa Medycznego w Tomaszowie Mazowieckim

- Pana Arkadiusz Banaszkiewicza- lekarza Ratownictwa Medycznego

- Pana Jacka Wieczorka - Ratownika Medycznego

- Pana Konrada Kowalczyka z firmy "QMED"

- Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Tomaszowie Mazowieckim

- Państwowej Straży Pożarnej w Tomaszowie Mazowieckim

- Pana Ryszarda Miksy - sklep "Aleksandra"

- Sklepu "Małolat"

- Hurtowni "Jarkpol"

Dziękujemy bardzo mamom za pyszne ciasta,rodzicom oraz wszystkim pracownikom Przedszkola nr 7, którzy pomogli   w przygotowaniach festynu w naszym przedszkolu.

Dziękujemy serdecznie!!!


23 maja 2017 r. odbył się w naszym Przedszkolu II Międzyprzedszkolny Konkurs Wiedzy o Bezpieczeństwie pod hasłem "Bezpieczny Przedszkolak"

Serdecznie dziękujemy za udział w Jury konkursu:

- Pani Halinie Szczucińskiej - Dyrektor Wydziału Edukacji Urzędu Miasta Tomaszowa Mazowieckiego

- Panu Arkadiuszowi Banaszkiewiczowi - lekarzowi Ratownictwa Medycznego

- Panu Radosławowi Bernackiemu - sierżantowi sztabowemu z Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Powiatowej Policji w Tomaszowie Mazowieckim

oraz:

- Pani Agnieszce Jankowskiej - aspirantowi z Wydziału do spraw nieletnich i patologii Komendy Powiatowej Policji w Tomaszowie Mazowieckim

- Pani Marcie Mysuar - starszemu sierżantowi z Wydziału do spraw nieletnich i patologii Komendy Powiatowej Policji w Tomaszowie Mazowieckim

za pomoc w przeprowadzeniu części sprawnościowej jazdy na rowerach w w/w konkursie

DZIĘKUJEMY!!!


Serdecznie dziękujemy rodzicom i dzieciom za wykonanie ozdób na kiermasz wielkanocny. Zebraną podczas kiermaszu kwotę przekazaliśmy na fundusz Rady Rodziców.

Dziękujemy!

  

 


Podziękowania kierujemy do Rodziców dzieci z naszego Przedszkola za aktywny udział w konkursach:

- "Tata, mama i ja budujemy pojazd uprzywilejowany"

- "Pomagamy zwierzętom przetrwać zimę"

- "Dymom papierosowym mówimy - NIE!!!"


Społeczność Przedszkola nr 7 dziękuje Nadleśnictwu w Smardzewicach za współpracę w działaniach ekologicznych oraz za przekazanie książek na nagrody dla przedszkolaków, za udział w konkursie plastycznym "Pomagamy zwierzętom przetrwać zimę". Serdecznie dziękujemy!!!


Serdeczne podziękowania kierujemy do Powiatowej Komendy Policji w Tomaszowie Mazowieckim za współpracę w ramach innowacji pedagogicznej "Wiem, jak dbać o swoje bezpieczeństwo" oraz za przekazanie malowanek na nagrody, za udział w konkursie "Tata, mama i ja budujemy pojazd uprzywilejowany". Dziękujemy!!!


Podziękowanie dla Banku Spółdzielczego w Białej Rawskiej za podarowanie upominków, które wykorzystujemy na nagrody za udział w konkursach dla naszych przedszkolaków. Dziękujemy!!! 


Serdecznie podziękowania kierujemy do:

- Pana Dawida Budnego - Kierownika Zespołów Wyjazdowych Ratownictwa Medycznego

- Pana Jacka Wieczorka - ratownika medycznego

- Pana Arkadiusza Banaszkiewicza - lekarza specjalisty medycyny ratunkowej

Dziękujemy za pokaz pierwszej pomocy przedmedycznej,  warsztaty pierwszej pomocy przedmedycznej dla przedszkolaków i  zdobytą wiedzę.


Podziękowanie dla Pani Sylwii Broniarek za pomoc w przygotowanie programu artystycznego podczas Spotkania Opłatkowego Pracowników Oświaty 2017  w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. Tadeusza Kościuszki w Tomaszowie Mazowieckim.


Serdecznie dziękujemy Radzie Rodziców Przedszkola nr 7  za zakup dla przedszkola:

- mobilnej kolumny ( z funkcją MP3, Bluetooth,SD,USB, radio FM, Karaoke) z 2 bezprzewodowymi mikrofonami

- stolika pod projektor i rzutnik

- dwóch wózków na leżaki

Dziękujemy !!!


Serdeczne podziękowania składamy rodzicom i dzieciom za wykonanie ozdób na kiermasz świąteczny. Środki zebrane ze sprzedaży pięknych wytworów Waszej pracy są przekazane na  fundusz Rady Rodziców.

Dziękujemy!

                                          


Podziękowanie dla dzieci i ich rodziców oraz dla Rady Rodziców Przedszkola nr 7 za udział w akcji "Paczka dla Kombatanta". Dzięki Waszej hojności kombatanci będą mieli weselsze i spokojniejsze Święta Bożego Narodzenia. Dziękujemy!

                                         


Społeczność Przedszkola nr 7  składa podziękowanie Radzie Rodziców za pomoc w zorganizowaniu spotkania z:
 - 247 Szczepem Perpetuum Mobile w Spale,44 Drużyną Harcerską „Iskra” dnia 23.11.16
 - Zawodnikami i przedstawicielami Zarządu KP RKS Lechia Tomaszów dnia 07.12.16.
Dziękujemy!


Podziękowanie dla przedstawicieli 25 Grupy Zabezpieczenia Medycznego przy II Polowym Szpitalu we Wrocławiu za przybycie do naszego przedszkola i przybliżenie przedszkolakom zasad trudnej misji ratowania ludności podczas różnorodnych zagrożeń.
Dziękujemy!


Podziękowanie dla Pana Aleksandra Majicia Trenera piłkarzy RKS Lechia Tomaszów Mazowiecki, dla Pani Magdaleny Kapały Przedstawiciela Zarządu RKS Lechia Tomaszów Mazowiecki oraz Panów: Bartłomieja Cieślika, Damiana Kugiela, Patryka Grejbera, Adama Gołuńskiego, Jardela Muniz Cruza, Pawła Szutenberga Piłkarzy RKS Lechia Tomaszów Mazowiecki za odwiedzenie naszego przedszkola i zachęcanie przedszkolaków do zdrowego, sportowego spędzania czasu
Dziękujemy!



Dyrektor, Rada Pedagogiczna oraz dzieci Przedszkola nr 7 w Zespole Szkolno-Przedszkolnym nr 2 w Tomaszowie Mazowieckim dziękują Pani Marcie Niemczyk Dyrektor Ośrodka Rehabilitacji Dzieci Niepełnosprawnych w Tomaszowie Mazowieckim za umożliwienie uatrakcyjnienia realizacji zadań innowacji pedagogicznej "Wiem, jak dbać o swoje bezpieczeństwo" cyklem zajęć "Dobry i zły pies" z udziałem pani Doroty Nickel i jej psa terapeuty.