KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Odkrywcy

Grupa II 3-4-latki „Odkrywcy”
mgr Renata Karbownik– nauczyciel
mgr Iwona Iwanicka– nauczyciel

mgr Marta Dębicka (od 01.10.2019 r.) - nauczyciel 
Teresa Świdzińska - woźna 


Drodzy Rodzice!!!

Zapraszamy na konsultacje z nauczycielkami w środy, w godzinach 16.00 - 16.30 (po wcześniejszym zgłoszeniu nauczycielkom)


Tematyka kompleksowa - Styczeń

  1. Witamy Nowy Rok.
  2. Co można robić zimą?
  3. Święto Babci i Dziadka.
  4. Zimowe mistrzostwa sportowe.

Wiersz „Zima”

Wesoło idzie na spacer zima,

za rączki małe bałwanki trzyma,

gdy się zaśmieje śnieg z nieba leci,

aby na sankach śmiały się dzieci.

 

Piosenka „Zima, zima, zima”

Zima, zima biała

Pada, pada śnieg

Jadę, jadę w świat sankami

Sanki dzwonią dzwoneczkami

Ref.: Dzyń, dzyń, dzyń

Dzyń, dzyń, dzyń

Dzyń, dzyń, dzyń

Jaka pyszna sanna

Parska raźno koń

Śnieg rozbija kopytami

Sanki dzwonią dzwoneczkami

Ref.: Dzyń, dzyń, dzyń

Dzyń, dzyń, dzyń

Dzyń, dzyń, dzyń

Zasypane pola

Śniegu cały świat

Biała droga hen za nami

Sanki dzwonią dzwoneczkami.

Ref.: Dzyń, dzyń, dzyń

Dzyń, dzyń, dzyń

Dzyń, dzyń, dzyń